måndag 17 december 2012

Min favoritfilm - "Snow White & the huntsman "


Att Prinsessan snövit skulle porträtteras som en kaxig brud som med sin list och skönhet kan förtrolla vem som helst , skulle nog inte många tycka är något konstigt .... Men att hon också kan svinga ett svärd och kämpa mot ondska . Är nog inte den bild som många ser framför sig när de tänker på snövit sagan ..   

För en hel del är snövit en oskuldsfull och skör liten flicka som med sina röda läppar och svarta ebenholts hår, trippar fram fagert .. Men då lilla vän kommer du nog få en smärre chock efter att ha sett Regissören Rupert Sanders tolkning av snövit och de sju dvärgarna  . 


http://www.moviedeskback.com/wp-content/uploads/2011/11/Snow-White-and-The-Huntsman-Wallpapers-3.jpg


"Snow White & the huntsman " Är en en medeltida mardröm som utspelar sig i ett omväxlande höstigt och vintrigt sagolandskap .  Riket styrs utav den genomonda och fruktansvärda drottningen Ravenna (Charlize Theron), vars stolthet och prakt ligger i hennes skönhet .  Som bäst bestyrks utav hennes magiska spegel ...



- Ja , ni känner nog igen ...



- Spegel ,spegel , på väggen där , säg mig vem som skönast i landet är ...





Även om styvmodern med sin ondskefulla natur är väldigt obehaglig, så är hon en väldigt fascinerande person, som faktiskt gör så att filmen blir en fantastisk berättelse.

Även de vackra vyerna och platserna som filmats förstärker känslan av ett rike fyllt av svek och kyla    ....   

Någonstans i mitten av filmen , så är det något som brister ...


En av det svagare karaktärerna i filmen vill jag påstå är självaste snövit  ( stewart )som i vissa stunder främst visar för lite känslor . Att detta gör filmen dålig är inte något jag tycker , men det skulle tillföra det  lilla extra om allt skulle vara perfekt . Som  " pricken över iet " . 

Detta kanske inte är så väldigt stort att ta upp , men det är ändå en viktig poäng för en filmnörd som mig …


Annars är filmen faktiskt en riktig dunderrulle som inte snålar med action eller  spänning . Så vill du verkligen underhållas i jul så är ” Snow White & the huntsman ” ett säkert kort  .


Finns att köpa på CDON :

blu-ray 199 kr






Rösta på mitt bidrag!

1 kommentar:

  1. Hello Rebecca, just a quick message to say that if you pop over and visit my blog, you'll find a little Christmas surprise for you.
    Fliss x

    SvaraRadera